Pikantní pirožky
50 min.
Ingredience
- 300gramůListové těsto
- 2stroužkyČesnek
- 1kusCibule
- 20mililitrůOlej rostlinný
- 200gramůVepřové maso mleté
- 40gramůOlivy zelené
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 1kusVejce slepičí
- 40mililitrůMléko polotučné
- 50mililitrůChilli omáčka
- 100mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
384 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
27 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Na pánvičce rozpálíme olej a lehce na ní osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli promíchanou s prolisovaným česnekem. Po cca dvou minutách na pánev přidáme mleté maso a smažíme ho cca pět minut. Pokusíme se maso co nejvíce rozdrobit. Stranou si pokrájíme olivy na čtvrtiny a spolu s rajským protlakem přidáme na poslední minutu do pánve. Masovou směs dochutíme pomocí chilli koření, soli a pepře. Vaříme tak dlouho, dokud nám nezačne houstnout.
- 2Stranou si zatím rozválíme těsto a pokrájíme ho na zhruba stejné dílky. Hotovou masovou směs rozložíme na těsto. Maso zabalíme a z těsta vytvoříme trojúhelníčky. Konečky těsta vždy pořádně utěsníme, aby nám masová směs nevytekla.
- 3Troubu předehřejeme na 220°C. V misce smícháme vajíčko s mlékem a směsí ještě trojúhelníčky potřeme. Na závěr už jen pečeme 15 minut. Podáváme spolu s chilli omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.