Pikantní pirožky

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
384 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
27 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pánvičce rozpálíme olej a lehce na ní osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli promíchanou s prolisovaným česnekem. Po cca dvou minutách na pánev přidáme mleté maso a smažíme ho cca pět minut. Pokusíme se maso co nejvíce rozdrobit. Stranou si pokrájíme olivy na čtvrtiny a spolu s rajským protlakem přidáme na poslední minutu do pánve. Masovou směs dochutíme pomocí chilli koření, soli a pepře. Vaříme tak dlouho, dokud nám nezačne houstnout.
  • 2
    Stranou si zatím rozválíme těsto a pokrájíme ho na zhruba stejné dílky. Hotovou masovou směs rozložíme na těsto. Maso zabalíme a z těsta vytvoříme trojúhelníčky. Konečky těsta vždy pořádně utěsníme, aby nám masová směs nevytekla.
  • 3
    Troubu předehřejeme na 220°C. V misce smícháme vajíčko s mlékem a směsí ještě trojúhelníčky potřeme. Na závěr už jen pečeme 15 minut. Podáváme spolu s chilli omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.