Pikantní polévka s čevenými fazolemi
50 min.
Ingredience
- 1stroužekČesnek
- 1kusCibule
- 1kusChilli paprička
- 2lžíceOlej olivový
- 400gramůFazole červené sterilované
- 200gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1litrVývar zeleninový
- 250gramůKolínka bezvaječná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusPažitka
- 300gramůJehněčí maso mleté
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
28 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
12 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a česnek oloupeme, očistíme a na jemno nakrájíme, chilli papričku očistíme, rozkrojíme, zbavíme semen a na jemno posekáme.
- 2V hrnci rozpálíme olej a mleté jehněcí maso osmahneme společně s cibulkou, česnekem a chilli papričkou.
- 3Fazole a hrášek vyndáme z konzervy, necháme okapat. Poté je přidáme do hrnce k masu, vložíme na kostičky nakrájená rajčata i se šťávou a přivedeme k varu. Nakonec přilijeme rajčatový protlak a zeleninový vývar. Povaříme dalších přibližně 20 minut.
- 4Mezitím v dalším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme do ní kolínka a uvaříme podle návodu, následně je scedíme a přimícháme do polévky.
- 5Servírujeme na připravené talíře, sypeme na jemno rozsekanou pažitkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.