Pikantní polévka se zeleninou a fazolkami
65 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 2lžičkyChilli koření mleté
- 800gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1litrVývar zeleninový
- 1kusMrkev kořen
- 2kusyCeler řapíkatý
- 1kusCuketa
- 140gramůFazolové lusky zelené
- 400gramůFazole Borlotti
- 15gramůPetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžičkyOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
9 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Doměkka ve velké pánvi s rozpáleným olejem osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek, přisypeme chilli a promícháme. Přidáme na kostičky nakrájená konzervovaná rajčata a velkou mrkev, zeleninový vývar a tenké plátky řapíkatého celeru. Uvedeme do varu a na mírném ohni vaříme 30 minut, částečně odkryjeme pokličku. Po 30 minutách přidáme velkou na kostky nakrájenou cuketu, nakrájené zelené fazolky, scezené fazolky borlotti (fazolky s červenými skvrnami) a vaříme dalších 10 minut. Nakonec vmícháme čerstvou nasekanou petrželku, dosolíme, dopepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.