Pikantní rajčatový salát s rýží

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
126 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
5 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve připravíme zálivku. Do vhodné nádoby dáme pomerančovou šťávu, jemně nastrouhanou citronovou kůru, cukr, mletou pálivou papriku, sůl, pepř, na struhadle nastrouhanou cibuli, drobně nasekanou chilli papričku, jemně nasekaný kopr a petrželovou nať. Vše dohromady metlou dobře prošleháme.
  • 2
    Zálivkou zalijeme vařenou rýží a promícháme. Nakonec vmícháme omytá a na čtvrtky nakrájená rajčata. Hotový salát necháme v lednici 30 minut odležet. Salát podáváme na jednotlivých talířích, každou porci polijeme zakysanou smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.