Pikantní rajská omáčka studená
15 min.
Ingredience
- 70mililitrůOlej olivový
- 3lžíceKečup ostrý
- 3lžičkyHořčice
- 3stroužkyČesnek
- 1kusFeferony
- 3kusyRajčata
- 5lžicJogurt bílý
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
187 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
18 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Celá rajčata dáme do misky, přelijeme je vroucí vodou, potom studenou a oloupeme je. Potom je nakrájíme na menší kousky, které dáme do mixéru. Dále vložíme oloupaný česnek a jadřinců zbavenou a na kousky nakrájenou feferonku. Přidáme kečup, hořčici, podle chuti sůl, pepř a všechny suroviny zlehka promixujeme.
- 2Omáčku z mixéru přemístíme do vhodné misky, zlehka přimícháme olej a jogurt. Popřípadě ještě dochutíme solí a pepřem. Hotovou omáčku uchováváme v lednici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.