Pikantní rybí se sušeným ovocem
85 min.
Ingredience
- Rybí vývar s fenyklem [29924]
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 1kusBobkový list
- 4kusyNové koření celé
- 0,5lžíceBazalka
- 150gramůCeler bulvový
- 2kusyCibule
- 200gramůFenykl sladký - hlíza
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 100gramůMrkev kořen
- 1lžícePetržel kudrnka
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaPepř černý celý
- 0,5lžíceSůl
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
- 1lžíceOregano čerstvé
- 150gramůPetržel kořen
- 0,5decilitrVíno bílé
- 1litrVoda pitná
- 500gramůRybí hlavy
- 50gramůŠvestky sušené
- 40gramůMeruňky
- 30gramůHrozinky
- 300gramůCeler řapíkatý
- 0,5lžíceBazalka
- 2lžíceMáslo bylinkové
- 0,5lžíceVíno bílé
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř citronový
- 100gramůOřechy vlašské
- 100gramůMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
588 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
39 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
11 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Sušené švestky, meruňky a hrozinky promyjeme pod tekoucí vodou a pak je v misce necháme alespoň 10 minut máčet ve studené vodě. Potom ovoce scedíme, švestky a meruňky pokrájíme na menší kousky.
- 2Řapíkatý celer omyjeme a pokrájíme na menší kousky. Očištěnou a omytou mrkev pokrájíme na tenké nudličky. Bazalku omyjeme a pokrájíme nadrobno.
- 3V hrnci si na bylinkovém másle podusíme mrkev s celerem, přilijeme
- 41 litr čistého rybího vývaru a přivedeme k varu. Přidáme scezené ovoce, zmírníme teplotu a vaříme asi 8 minut.
- 5Přimícháme 3 lžíce bílého vína, osolíme a opepříme podle chuti, přidáme bazalku a podáváme.
- 6Rybí vývar s fenyklem [29924]:
- 7Kořenovou zeleninu: mrkev celer, petržel a fenykl očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Oloupanou cibuli pokrájíme.
- 8Dobře omyjeme rybí hlavy a odřezky z různých druhů ryb (pokud máme).
- 9V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a rybí odřezky se zeleninou podusíme, přidáme sladkou a pálivou papriku, promícháme, pak přilijeme 0.5 dl bílého vína a 1 litr vody, přidáme jalovec, bobkový list, sůl, celý pepř, nové koření, omyté lístky oregana s bazalkou a vaříme při mírné teplotě 40 minut. Polévka musí jen probublávat, aby nebyla kalná.
- 10Uvařený vývar scedíme a podáváme s omytou, drobně pokrájenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.