Pikantní rybí se sušeným ovocem

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
588 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
39 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
11 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené švestky, meruňky a hrozinky promyjeme pod tekoucí vodou a pak je v misce necháme alespoň 10 minut máčet ve studené vodě. Potom ovoce scedíme, švestky a meruňky pokrájíme na menší kousky.
  • 2
    Řapíkatý celer omyjeme a pokrájíme na menší kousky. Očištěnou a omytou mrkev pokrájíme na tenké nudličky. Bazalku omyjeme a pokrájíme nadrobno.
  • 3
    V hrnci si na bylinkovém másle podusíme mrkev s celerem, přilijeme
  • 4
    1 litr čistého rybího vývaru a přivedeme k varu. Přidáme scezené ovoce, zmírníme teplotu a vaříme asi 8 minut.
  • 5
    Přimícháme 3 lžíce bílého vína, osolíme a opepříme podle chuti, přidáme bazalku a podáváme.
  • 6
    Rybí vývar s fenyklem [29924]:
  • 7
    Kořenovou zeleninu: mrkev celer, petržel a fenykl očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Oloupanou cibuli pokrájíme.
  • 8
    Dobře omyjeme rybí hlavy a odřezky z různých druhů ryb (pokud máme).
  • 9
    V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a rybí odřezky se zeleninou podusíme, přidáme sladkou a pálivou papriku, promícháme, pak přilijeme 0.5 dl bílého vína a 1 litr vody, přidáme jalovec, bobkový list, sůl, celý pepř, nové koření, omyté lístky oregana s bazalkou a vaříme při mírné teplotě 40 minut. Polévka musí jen probublávat, aby nebyla kalná.
  • 10
    Uvařený vývar scedíme a podáváme s omytou, drobně pokrájenou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.