Pikantní rýže s fazolemi
30 min.
Ingredience
- 40mililitrůOlej olivový
- 1kusCibule
- 1kusPaprika červená
- 2stroužkyČesnek
- 1kusChilli paprička
- 150gramůKlobása Chorizo
- 250gramůRýže indiánská
- 400mililitrůMléko kokosové
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 400gramůFazole bílé sterilované
- 600mililitrůVývar slepičí
- 1lžičkaOregano sušené
- 200mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
823 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
47 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si všechny suroviny. Cibuli nakrájíme na drobno, papriku na nudličky. Chilli papričku zbavíme semínek a nakrájíme na drobno. Chorizo nakrájíme na nudličky.
- 2Rozehřejeme si pánev a nalijeme do ní olej. Do pánve prolisujeme česnek a všechnu pokrájenou zeleninu. Pět minut vše za stálého míchání vaříme do měkka.
- 3Do pánve nasypeme rýži a nalijeme mléko, vývar a vodu. Přidáme sůl, pepř, tymián, oregano a vše přivedeme k varu. Zakryjeme a deset minut necháme dusit.
- 4Na závěr už jen nasypeme do jídla scezené fazole, opět přikryjeme a dusíme, dokud není rýže měkká a fazole teplé. Ihned poté podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.