Pikantní selské brambory
65 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1kilogramBrambory
- 1špetkaVegeta
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceSádlo škvařené
- 1lžičkaSůl
- 1kusKlobása Dunajská
- 1špetkaPažitka
- 100gramůSýr Eidam cihla 30%
- 1špetkaKmín drcený
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
371 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
17 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ve slupce uvaříme brambory téměř do měkka a vychladlé oloupeme a na plátky nakrájíme. Na malé kousky nakrájíme oloupanou cibuli. Na tenké plátky nakrájíme klobásu. Nastrouháme sýr.
- 2Rozehřejeme sádlo na pánvi a osmahneme cibuli, přidáme klobásu a opečeme.
- 3Do vymazané zapékací mísy dáváme vrstvy brambor prokládané cibulkou a klobásou a sypeme kořením dle chuti.
- 420 minut zapékáme ve vyhřáté troubě.
- 5Na talíři posypeme strouhaným sýrem a nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.