Pikantní skopové kotlety
60 min.
Ingredience
- 2kilogramySkopový hřbet
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 1kusChilli paprička
- 1lžíceHořčice
- 60gramůHera
- 200gramůKapary
- 100gramůHusí sádlo
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
827 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
57 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
535 mg
Cukr
79 mg
Postup přípravy
- 1Heru nakrájíme na kousky a v pánvi rozehřejeme, přidáme na kousky nakrájené kapary, zahřejeme je, přisypeme drobně nasekanou chilli papričku, zamícháme a stáhneme z ohně.
- 2Maso vykostíme, umyjeme, vyřízneme tlusté části, čistou utěrkou vysušíme a nakrájíme na 150g plátky. Každý plátek potřeme smíchaným prolisovaným česnekem se solí, po obou stranách přes fólii paličkou naklepeme. Naklepané plátky masa potřeme hořčicí, posypeme moukou a v pánvi na rozpáleném sádle zprudka opečeme z jedné a potom z druhé strany, opečené jemně posypeme pepřem.
- 3Hotové kotlety naskládáme na mělkou oválnou mísu, na každou porci kotlety položíme lžíci připravených kaparů a mísu položíme na slavnostní stůl.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.