Pikantní sledě v rajčatové omáčce
65 min.
Ingredience
- 2kusySleď čerstvý
- 2kusyCibule
- 4lžíceProtlak rajčatový sterilovaný
- 4lžíceOlej olivový
- 1lžičkaCukr krupice
- 2špetkySůl
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 4lžičkyPepř černý mletý
- Na ozdobu
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
179 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
11 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé sledě očistíme, rozřízneme od řitního otvoru k hlavě a vyjmeme vnitřnosti. Odřežeme hlavy, ploutve i ocasy, rozřežeme je podélně okolo páteře, kterou odstraníme. Sledě dobře promyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na 4 - 5 cm velké špalíčky, poklademe vedle sebe do pekáčku.
- 2Cibule očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. V misce vymícháme rajčatový protlak s olejem, cukrem, solí, octem a čerstvě pomletým pepřem.
- 3Špalíčky sleďů posypeme nakrájenou cibulí, zalijeme ochuceným protlakem. Pekáček zakryjeme poklicí a dáme do trouby, předem vyhřáté na 180°C. Ryby dusíme pozvolna asi 35 - 40 minut do měkka.
- 4Mezitím omyjeme listy hlávkového salátu a rajčata. Rajčata nakrájíme na osminky, posypeme pepřem a solí. Snítky petrželové natě a kopru omyjeme, vodu setřepeme.
- 5Hotové sledě necháme vychladnout, poté je rozdělíme na talíře. Obložíme listy salátu, nakrájenými rajčaty, ozdobíme snítkami kopru, petrželky a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.