Pikantní sledě v rajčatové omáčce

65 min.
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
179 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
11 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé sledě očistíme, rozřízneme od řitního otvoru k hlavě a vyjmeme vnitřnosti. Odřežeme hlavy, ploutve i ocasy, rozřežeme je podélně okolo páteře, kterou odstraníme. Sledě dobře promyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na 4 - 5 cm velké špalíčky, poklademe vedle sebe do pekáčku.
  • 2
    Cibule očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. V misce vymícháme rajčatový protlak s olejem, cukrem, solí, octem a čerstvě pomletým pepřem.
  • 3
    Špalíčky sleďů posypeme nakrájenou cibulí, zalijeme ochuceným protlakem. Pekáček zakryjeme poklicí a dáme do trouby, předem vyhřáté na 180°C. Ryby dusíme pozvolna asi 35 - 40 minut do měkka.
  • 4
    Mezitím omyjeme listy hlávkového salátu a rajčata. Rajčata nakrájíme na osminky, posypeme pepřem a solí. Snítky petrželové natě a kopru omyjeme, vodu setřepeme.
  • 5
    Hotové sledě necháme vychladnout, poté je rozdělíme na talíře. Obložíme listy salátu, nakrájenými rajčaty, ozdobíme snítkami kopru, petrželky a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.