Pikantní smažené mušle
20 min.
Ingredience
- 800gramůMušle svatojakubské
- 2kusyChilli paprička sušená
- 2kusyCibule
- 125gramůMouka polohrubá
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,33lžičkaTabasco
- 5kusůPetržel - nať
- 120mililitrůChilli omáčka
- 1špetkaChilli koření mleté
- 125mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
427 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
12 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
9 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Opláchnuté maso z mušlí osušíme. Omyjeme chilli papričky, po délce rozpůlíme a zbavíme je semen. Nasekáme nadrobno. Oloupanou cibuli také nadrobno nasekáme.
- 2Do směsi z mléka, mouky a pár kapek tabasca přidáme cibuli, chilli papričky, sůl, pepř a mleté chilli.
- 3Opranou a osušenou petržel nasekáme nadrobno a přidáme do vzniklého těstíčka. Rozpálíme olej ve fritovacím hrnci.
- 4Maso obalíme v těstíčku a osmažíme dozlatova.
- 5Podáváme s chilli omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.