Pikantní telecí bujon s hruškami

150 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
846 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
40 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
16 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zralé, ale tvrdé hrušky omyjeme, oloupeme, rozkrojíme a zbavíme jadřinců. Pak je nakrájíme na plátky, dáme do mísy a pokapeme citronem.
  • 2
    Fenyklovou nať omyjeme a drobně pokrájíme. Očištěnou a omytou jarní cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Anglickou slaninu pokrájíme na kostičky, které pak v hrnci vysmažíme, dáme na ně cibuli a pokrájené hrušky. Vše promícháme a krátce podusíme.
  • 3
    Zalijeme 800 dl telecího bujonu, přilijeme 2 dl bílého portského vína a bujon povaříme 5-6 minut.
  • 4
    Polévku podáváme posypanou fenyklovou natí.
  • 5
    Telecí masový bujon [27974]:
  • 6
    Telecí maso z hrudí a telecí kosti omyjeme.
  • 7
    Mrkev, cibuli, česnek, petržel, celer, kedlubnu, petrželovou a celerovou nať očistíme, omyjeme a pokrájíme na menší kusy. V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a zeleninu za občasného promíchání podusíme přibližně 6 – 8 minut.
  • 8
    Pak k zelenině přidáme telecí maso s kostmi, bobkový list, nové koření, celý pepř, sůl a zalijeme studenou vodou tak, aby vše bylo ponořeno. Když se začne voda vařit, zmírníme teplotu a vývar necháme pod pokličkou jen probublávat 1,5 hodiny. Nesmí se prudce vařit.
  • 9
    Když je maso měkké, vývar scedíme přes síto do druhého hrnce, dochutíme solí, maso pokrájíme na kousky a můžeme ho dát do vývaru.
  • 10
    Čistý bujon podáváme posypaný petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.