Pikantní utopenci
15 min.
Ingredience
- 20kusůŠpekáčky
- 3kusyCibule
- 4stroužkyČesnek
- 150mililitrůVoda pitná
- 5lžicOcet kvasný lihový
- 4lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 4lžíceOlej rostlinný
- 2lžíceHořčice plnotučná
- 2kusyBobkový list
- 2špetkyPepř černý mletý
- 5kusůNové koření celé
- 5kusůPepř černý celý
- 2špetkyChilli koření mleté
- 3kusyChilli paprička
- 0,5lžičkaSůl
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 300mililitrůKečup
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
600 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
60 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
685 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vodu v hrnci smícháme s octem, worcesterem, olejem a hořčicí. Přidáme bobkový list, mletý pepř, nové koření, chilli koření, mletou papriku a sůl. Vše povaříme 5 minut, odstavíme a nálev necháme vychladnout. Potom vmícháme kečup.
- 2Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na tenké plátky. Špekáčky oloupeme, podélně nakrojíme a vložíme do nich plátky cibule a česneku.
- 3Do 3l sklenice střídavě vrstvíme připravené špekáčky s cibulí a česnekem, přidáme chilli papričky a nakonec zalijeme připraveným nálevem. Sklenici umístíme do chladu a utopence necháme uležet 7-10 dní.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 27. 3. 2017
Pikantní utopenci
Pro mě až moc pikantní ale všem moc chutnali 😉