Pikantní věnečky z odpalovaného těsta
70 min.
Ingredience
- Na náplň
- 5kusůVejce slepičí
- 1litrVoda pitná
- 150gramůSýr smetanový tavený 45%
- 1lžičkaKari koření
- 20gramůCibulka jarní
- 1lžíceHořčice
- 0,5špetkaSůl
- Na těsto
- 3decilitryMléko plnotučné
- 150gramůMáslo čerstvé
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 5kusůVejce slepičí
- 70mililitrůOlej slunečnicový
- 150gramůSýr Gouda 45%
- 0,5špetkaSůl
Počet porcí:
24Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
182 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
14 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
312 mg
Cukr
345 mg
Postup přípravy
- 1Do vařícího mléka v kastrůlku přisypeme sůl, vložíme nakrájené máslo, přisypeme mouku. Na mírném ohni za stálého míchání vaříme až do zahoustnutí hmoty. Neměla by se lepit na stěny kastrůlku, vznikne z ní koule. Kastrůlek stáhneme ze sporáku, teplou hmotu vložíme do studené misky a zpracováváme tak dlouho, aby mírně vychladla. Poté postupně přidáváme po jednom vejci, až získáme hladké a lesklé těsto.
- 2Připraveným těstem naplníme cukrářský sáček s s hladkou trubičkou. Sáčkem tvarujeme na olejem vymazaný plech věnečky o průměru 6 cm. Každý věneček posypeme nastrouhaným sýrem a posypeme sladkou mletou paprikou. Naplněný plech vložíme do předehřáté trouby, kde pečeme při 200 stupních cca 20 minut. Potom snížíme teplotu na 160 stupňů a dopečeme 10 minut. Po vytažení z trouby necháme věnečky vychladnout a překrojíme je na půlky.
- 3Vejce vložíme do vroucí vody, povaříme 10 minut natvrdo, zchladíme je studenou vodou, oloupeme, žloutky dáme do misky. Ke žloutkům přidáme kari koření, drobně nasekanou zelenou část jarní cibulky, dobře prošleháme, přidáme hořčici, sůl, nakrájené bílky a opět prošleháme.
- 4Připravenou náplní naplníme rozpůlené věnečky a vložíme do lednice, aby náplň ztuhla.
- 5Těsně před podáváním věnečky aranžujeme na jednotlivé talíře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.