Pikantní vepřová kýta z pánve
65 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová kýta
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 3gramySůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 1lžičkaKari koření
- 2lžíceOmáčka sojová - Tamari
- 1lžíceOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
24 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nasekáme nadrobno, stroužky česneku utřeme, vepřové maso nakrájíme na tenké nudličky. Nakrájené maso orestujeme zprudka v hluboké pánvi, aby se zatáhlo a neztrácelo šťávu. Potom k masu přisypeme nasekanou cibuli, utřený česnek, Kari koření a sójovou omáčku Tamari. Směs dále ochutíme solí a pepřem a zvolna opékáme za stálého promíchávání, dokud není maso měkké. Takto opečené maso podáváme celé, ihned po tepelné úpravě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.