Pikantní vepřové maso s rýží
25 min.
Ingredience
- 400gramůRýže loupaná
- 30mililitrůOmáčka ústřicová
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1lžíceOmáčka sladká chilli na kuře
- 500gramůVepřová kýta
- 30mililitrůOlej olivový
- 120gramůCibulka jarní
- 1kusBok čoj
- 2stroužkyČesnek
- 6gramůZázvor celý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
727 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
27 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
4 g
Cukr
751 mg
Postup přípravy
- 1Ústřicovou omáčku smícháme s chilli omáčkou a sójovou omáčkou. Maso pokrájíme na menší kousky a naložíme do připravené marinády. Cibulku a bok čoj opláchneme a pokrájíme na malé kusy. Česnek a zázvor oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.
- 2Rýži uvaříme ve vroucí vodě doměkka. Olej rozpálíme a osmažíme na něm naložené maso po dobu 4 minut, poté přidáme cibulku, bok čoj, česnek a zázvor. Smažíme další 2 minuty. Přisypeme rýži a smažíme další 2 minuty. Osolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.