Pikantní vývar s piškotovým těstem

145 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1801 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
124 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
19 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    200 g piškotového korpusu pokrájíme na malé kosočtverce (4 x 3 cm) a rozdělíme je na 4 talíře.
  • 2
    Petrželovou nať kudrnku omyjeme a drobně pokrájíme.
  • 3
    1 litr vývaru z kostí s červeným vínem ohřejeme, zalijeme pokrájené piškotové těsto v talířích, vývar posypeme pokrájenou petrželkou a podáváme.
  • 4
    Vývar z kostí s červeným vínem [27736]:
  • 5
    Scezený vývar z kostí (1 litr) s pokrájeným masem přivedeme k varu, přidáme do něj 5 lžic portského červeného vína, 2 lžíce rajského protlaku a ½ lžičky mleté červené papriky. Vývar vaříme při mírné teplotě 5 -7 minut.
  • 6
    Pažitku omyjeme, pokrájíme nadrobno. Polévku dochutíme solí a každou porci posypeme 1 lžičkou pažitky.
  • 7
    Hovězí vývar z kostí [27725]:
  • 8
    Hovězí kosti, žebra a volskou oháňku dobře omyjeme, necháme odkapat, vložíme do hrnce se studenou vodou a dáme vařit. Když voda s kostmi a masem přijde k varu, zmírníme teplotu a necháme pomalu probublávat.
  • 9
    Očistíme a omyjeme česnek, mrkev, petržel s celerem a přidáme do vody k masu. Oloupanou cibuli pokrájenou nadrobno zpěníme dozlatova v pánvi na rozehřátém másle s olejem. Pak ji přidáme do vařícího vývaru s 10 zrnkami barevného pepře a vývar budeme pomalu vařit 2 hodiny. Přibližně 30 minut před dovařením vložíme do vývaru 2 omytá rozkrojená rajčata a 1 list hlávkového zelí (asi 30g).
  • 10
    Po uvaření kosti vyjmeme, maso obereme a pokrájíme na kousky. Vývar scedíme, ochutíme solí, mletým pepřem, pokrájené maso vrátíme do vývaru a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.