Pilaf bez masa
90 min.
Ingredience
- 500gramůCibule
- 300gramůRýže loupaná
- 34kusůRajčata
- 4lžícePetržel - nať
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 150gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1,5decilitryOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
936 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
52 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
13 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1V hluboké pánvi na rozehřátém oleji usmažíme dorůžova najemno nakrájenou cibuli. Přidáme oloupaná, drobně pokrájená rajčata a dobře opranou rýži. Vše budeme za stálého míchání restovat, až se rajčata úplně rozvaří na kaši. Přidáme mletou papriku, pokrájenou petrželku, osolíme, opepříme podle chuti a přilijeme 1 l vody.
- 2Dusíme pod pokličkou přibližně 30 minut.
- 3Potom vše vyklopíme do zapékací mísy, posypeme nastrouhaným sýrem a v předehřáté troubě pilaf dopečeme při 200°C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.