Pilaf perla s jogurtem

50 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
915 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
66 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse promícháme mleté maso, nasekanou petrželku, polovinu horkého koření, dvě lžíce jogurtu, 50 g másla a sůl. Ze vzniklé směsi tvoříme malé knedlíčky.
  • 2
    Na zbylém másle opražíme zbytek jogurtu a horkého koření. Přidáme zázvor, vložíme masové kuličky, podlejeme trochou vody a vmícháme nasekané feferony. Dusíme cca 15 minut, poté maso vyjmeme.
  • 3
    Do šťávy vložíme dušenou rýži, rozinky a nasekané mandle. Promícháme a ještě krátce podusíme v troubě.
  • 4
    Horké koření [39441]:
  • 5
    koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.