Pilaf perla s jogurtem
50 min.
Ingredience
- 500gramůMaso mleté - mix
- 500gramůRýže dušená
- 125gramůJogurt bílý
- 100gramůRozinky tmavé
- 1lžičkaZázvor mletý
- 4kusyFeferony
- 100gramůMandle
- 1lžícePetržel kudrnka
- 1špetkaSůl
- 2lžičkyGaram masala
- 100gramůMáslo čerstvé
- Horké koření [39441]
- 1lžičkaHřebíček
- 2lžičkyChilli koření mleté
- 2lžičkyKardamom
- 2lžičkyKmín celý
- 4lžičkyKoriandr celý
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
- 1lžičkaSkořice celá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
915 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
66 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V míse promícháme mleté maso, nasekanou petrželku, polovinu horkého koření, dvě lžíce jogurtu, 50 g másla a sůl. Ze vzniklé směsi tvoříme malé knedlíčky.
- 2Na zbylém másle opražíme zbytek jogurtu a horkého koření. Přidáme zázvor, vložíme masové kuličky, podlejeme trochou vody a vmícháme nasekané feferony. Dusíme cca 15 minut, poté maso vyjmeme.
- 3Do šťávy vložíme dušenou rýži, rozinky a nasekané mandle. Promícháme a ještě krátce podusíme v troubě.
- 4Horké koření [39441]:
- 5koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.