Pilaf prosný v orientálním stylu

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
8 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
5 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do velkého hrnce dáme proso a pražíme 5 minut za občasného zatřesení, dokud z hrnce nezačne praskat a vystřelovat.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme olej, přidáme nasekanou cibulku, rozetřený česnek, nakrájenou papriku na kostky, zázvor a smažíme 3 minuty. Přidáme proso a nalijeme vodu.
  • 3
    Pomeranč oloupeme a kůru dáme do pánve. Vymačkáme pomerančovou šťávu do pánve, osolíme a opepříme. Přivedeme k varu a pod pokličkou vaříme 20 minut, dokud se tekutina nevstřebá. Odstavíme, vmícháme vypeckované datle a sezamový olej a necháme stát 10 minut.
  • 4
    Vyndáme pomerančovou kůru a vmícháme pražené kešu oříšky.
  • 5
    Přendáme do servírovací mísy, posypeme dýňovými semínky a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.