Pilaf prosný v orientálním stylu
50 min.
Ingredience
- 300gramůProso loupané - jáhly
- 6kusůCibulka jarní
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1kusPaprika oranžová
- 6decilitrůVoda pitná
- 1kusPomeranče
- 125gramůDatle
- 2lžičkyOlej sezamový
- 125gramůKešu oříšky pražené
- 2lžíceDýňová semínka
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
8 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
5 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Do velkého hrnce dáme proso a pražíme 5 minut za občasného zatřesení, dokud z hrnce nezačne praskat a vystřelovat.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, přidáme nasekanou cibulku, rozetřený česnek, nakrájenou papriku na kostky, zázvor a smažíme 3 minuty. Přidáme proso a nalijeme vodu.
- 3Pomeranč oloupeme a kůru dáme do pánve. Vymačkáme pomerančovou šťávu do pánve, osolíme a opepříme. Přivedeme k varu a pod pokličkou vaříme 20 minut, dokud se tekutina nevstřebá. Odstavíme, vmícháme vypeckované datle a sezamový olej a necháme stát 10 minut.
- 4Vyndáme pomerančovou kůru a vmícháme pražené kešu oříšky.
- 5Přendáme do servírovací mísy, posypeme dýňovými semínky a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.