Pilaf s pistáciemi
50 min.
Ingredience
- 10gramůSkořice celá
- 2lžíceKmín celý
- 6kusůPepř černý celý
- 5gramůKardamom
- 3kusyHřebíček
- 100gramůCibule
- 1lžíceKurkuma
- 250gramůRýže loupaná
- 1,25litryVývar drůbeží
- 2kusyBobkový list
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 60gramůPistácie
- 30gramůHrozinky
- 15gramůKoriandr čerstvý
- 2lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
793 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
19 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Opražíme nasucho skořici, kmín, kuličky pepře, kardamom a hřebíček.
- 2Pražíme asi 2-3 minuty, až začne vonět.
- 3V hrnci s rozehřátým olejem smažíme nakrájenou cibuli a kurkumu. Smažíme za občasného míchání 10 minut, až cibule změkne.
- 4Vsypeme rýži, mícháme a opražíme. Pomalu přidáváme horký vývar,
- 5přidáme bobkový list, sůl a pepř podle chuti a přivedeme k varu. Stáhneme oheň, zakryjeme poklicí a podusíme asi 10 minut (poklici po dobu dušení nezvedáme).
- 6Hrnec sundáme z ohně a necháme ji stát přikrytou asi 5 minut.
- 7Přidáme nasekané pistácie a hrozinky a lehce je vmícháme vidličkou, aby se pilaf načechral. Ozdobíme čerstvým koriandrem a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.