Pilaf z hovězího masa
30 min.
Ingredience
- 300gramůRýže Basmati
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaZázvor mletý
- 400gramůHovězí maso mleté
- 1špetkaChilli paprička
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 700mililitrůVývar z hovězích kostí
- 1lžičkaKari koření
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
426 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
23 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rýži vaříme dle návodu na obalu výrobku.
- 2Ve woku rozpálíme olej a na plátky nakrájenou cibuli lehce osmažíme spolu s prolisovaným česnekem. Přidáme zázvor, mleté maso, které co nejvíce rozdrobíme, a 300ml vývaru.
- 3Jakmile přestane být maso syrové, přidáme uvařenou rýži, promícháme a přidáme zbytek vývaru. Vaříme dvě minuty a směs ochutíme kari kořením, chilli, solí a pepřem. Za občasného míchání vaříme, dokud se témeř všechna tekutina nevyvaří. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.