Pilaf z marény
85 min.
Ingredience
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 2kusyCibule
- 200gramůRýže loupaná
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 10gramůPetržel - nať
- 100gramůSýr Čedar
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,75litrVoda pitná
- 100gramůOlej rostlinný
- 1000gramůSíh
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
820 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
53 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z marény (síh maréna) stáhneme kůži, rybu vykostíme, omyjeme, čisté maso osušíme a nakrájíme na kousky. Hlavu, páteř i ploutve dáme do hrnce spolu se snítkou petrželové natě, několika zrnky pepře a jednou rozkrájenou cibulí, zalijeme přibližně 75 ml studené vody, osolíme, půl hodiny vaříme.
- 2Do kastrolu dáme na máslo zpěnit nadrobno pokrájenou druhou cibuli, zasypeme paprikou, přidáme přebranou propláchnutou rýži, zalijeme 4 dl vývaru z hlavy a kostí, přisolíme, povaříme, přiklopíme pokličkou a dáme na 20 minut dusit do trouby, předehřáté na 165°C.
- 3Kostky rybího masa osolíme a opepříme, poprášíme hladkou moukou, zprudka osmažíme na pánvi v rozpáleném oleji.
- 4Hotovou dušenou rýži načechráme vidličkou a opatrně do ní vmícháme opečené kousky marény.
- 5Podáváme posypané strouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.