Pilaf z prosa
45 min.
Ingredience
- 120gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 8gramůZázvor mletý
- 100gramůPaprika oranžová
- 30gramůOlej sezamový
- 400gramůProso loupané - jáhly
- 600mililitrůVoda pitná
- 50gramůPomerančová kůra
- 50mililitrůPomerančová šťáva
- 120gramůDatle
- 130gramůOřechy Kešu
- 40gramůDýňová semínka
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
795 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
30 g
Sacharidy
118 g
Vláknina
6 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nasypeme proso, několik minut nasucho pražíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, papriku zbavíme jádřince a lusk rozkrájíme na kostičky, datle vypeckujeme, lehce pokrájíme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, papriku, česnek, zázvor a osmahneme. Přidáme k opraženému prosu, podlijeme vodou, přimícháme celou pomerančovou kůru a přilijeme pomerančovou šťávu. Osolíme, opepříme, povaříme do měkka.
- 2Nakonec přimícháme datle, oříšky, dýňová semínka, vyndáme kůru, provaříme a odstavíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.