Pilaf z úhoře
65 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 500gramůRýže loupaná
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžícePetržel - nať
- 0,5decilitrOlej olivový jedlý
- 1kusÚhoř říční
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1465 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
90 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
4 g
Vápník
486 mg
Postup přípravy
- 1Čerstvého úhoře stáhneme, vykucháme, odřežeme hlavu, omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Rýži dobře propereme a scedíme.
- 2Do olejem vymazaného pekáče poskládáme kousky úhoře, vysypeme na něj rýži a rozprostřeme ji tak, aby byla i mezi kousky masa.
- 3Osolíme a přilijeme vodu(Na jeden díl rýže připadnou 2 díly vody).
- 4Pekáč zakryjeme poklicí a dáme do předehřáté trouby. Pečeme při 200 °C asi 20 minut. Pilaf ke konci pečení opepříme.
- 5Upečený pilaf musí být šťavnatý a servírujeme ho s drobně pokrájenou zelenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.