Pilaf z úhoře

65 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1465 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
90 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
4 g
Vápník
486 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvého úhoře stáhneme, vykucháme, odřežeme hlavu, omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Rýži dobře propereme a scedíme.
  • 2
    Do olejem vymazaného pekáče poskládáme kousky úhoře, vysypeme na něj rýži a rozprostřeme ji tak, aby byla i mezi kousky masa.
  • 3
    Osolíme a přilijeme vodu(Na jeden díl rýže připadnou 2 díly vody).
  • 4
    Pekáč zakryjeme poklicí a dáme do předehřáté trouby. Pečeme při 200 °C asi 20 minut. Pilaf ke konci pečení opepříme.
  • 5
    Upečený pilaf musí být šťavnatý a servírujeme ho s drobně pokrájenou zelenou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.