Pilaf ze štiky
50 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 1lžičkaKari koření
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 200gramůRýže loupaná
- 300mililitrůVoda pitná
- 100gramůSýr Gouda 45%
- 150mililitrůOmáčka Kari
- 600gramůŠtika obecná
- 120gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
940 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
70 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do kastrolu vložíme na máslo zpěnit drobně pokrájenou cibuli, přidáme přebranou propláchnutou rýži, osolíme, přidáme kari, zalijeme vodou, povaříme, přiklopíme pokličkou a dáme na 20 minut dusit do trouby, předehřáté na 165°C.
- 2Očištěné rybí maso rozkrájíme na kostky, osolíme, poprášíme hladkou moukou a do zlatova opečeme na pánvi v rozehřátém sádle.
- 3Hotovou dušenou rýži načechráme vidličkou, opatrně do ní vmícháme opečené kousky štiky i s výpekem.
- 4Podáváme posypané strouhaným sýrem a s omáčkou kari, servírovanou zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.