Pilobřich v papilotě
60 min.
Ingredience
- 120gramůOlivy černé
- 12kusůRajčata Cherry
- 120gramůFazolové lusky zelené
- 4lžičkyOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůBrambory
- 3hrstiBazalka
- 1kusCitrony
- 4kusyPilobřich ostnitý
- 1,2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
161 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
6 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
7 g
Cukr
996 mg
Postup přípravy
- 1Z pečícího papíru nastříháme 4 obdélníky (45x30 cm), každý obdélník přehneme na polovinu, vystřihneme tvar srdce a rozevřeme. Opláchneme a osušíme filety z pilobřicha. Na polovinu papírového srdce položíme 1 filet a poklademe ho čtvrtinou rajčat, oliv, fazolek, listy bazalky a plátkem citronu. Pokapeme lžičkou olivového oleje a podle chuti osolíme a opepříme. Přehneme druhou polovinu srdce přes takto obložený filet a okraje uzavřeme několikerým přeložením. Stejným způsobem připravíme další 3 balíčky.
- 2Rozložíme na plech a pečeme 15 minut v troubě předehřáté na 200°C, aby ryba byla křehká a důkladně propečená.
- 3Uzavřené balíčky dáme na talíře a servírujeme s vařenými bramborami a snítkou bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.