Pimientos rellenos

90 min.
Španělsko
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
41 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z paprik odkrojíme vršky i se stopkami, odstraníme semena a dužinu.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, přidáme nasekanou cibuli a česnek, smažíme do zlatova. Přidáme maso a osmahneme do hněda. Přimícháme víno, zvolna vaříme 10 minut, dokud se víno nevstřebá.
  • 3
    Přidáme krájená rajčata z konzervy a zvolna vaříme asi 10 minut, pak přidáme vařenou rýži. Odstavíme z ohně, přimícháme do směsi vejce a nasekanou petrželku. Dobře osolíme.
  • 4
    Směsí naplníme papriky, přiklopíme vršky paprik a narovnáme na stojato do pečící nádoby. Zakapeme zbytkem oleje a pečeme 40 - 45 minut v předehřáté troubě na 180°C. Pečeme, dokud nebudou papriky měkké. Vyndáme z trouby a před podáváním necháme ještě 5 minut pod pokličkou dojít.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.