Pimientos rellenos
90 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusVejce slepičí
- 4kusyPaprika červená
- 400gramůMaso mleté - mix
- 125mililitrůVíno bílé
- 400gramůRajčata
- 100gramůRýže dušená
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 2stroužkyČesnek
- 60mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
41 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Z paprik odkrojíme vršky i se stopkami, odstraníme semena a dužinu.
- 2Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, přidáme nasekanou cibuli a česnek, smažíme do zlatova. Přidáme maso a osmahneme do hněda. Přimícháme víno, zvolna vaříme 10 minut, dokud se víno nevstřebá.
- 3Přidáme krájená rajčata z konzervy a zvolna vaříme asi 10 minut, pak přidáme vařenou rýži. Odstavíme z ohně, přimícháme do směsi vejce a nasekanou petrželku. Dobře osolíme.
- 4Směsí naplníme papriky, přiklopíme vršky paprik a narovnáme na stojato do pečící nádoby. Zakapeme zbytkem oleje a pečeme 40 - 45 minut v předehřáté troubě na 180°C. Pečeme, dokud nebudou papriky měkké. Vyndáme z trouby a před podáváním necháme ještě 5 minut pod pokličkou dojít.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.