Pindžur s česnekem
75 min.
Ingredience
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 500gramůRajčata
- 500gramůPaprikové lusky čerstvé
- 250gramůLilek
- 2decilitryOlej olivový
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceSůl
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
52 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Lilky, rajčata a papriky omyjeme, osušíme a dáme na plech. Pečeme v troubě přibližně 30 minut při 180°C.
- 2Opečená zelenina má téměř černě zbarvenou slupku, potom ji dáme do hrnce, přikryjeme pokličkou a necháme "zapařit", aby se nám lépe slupky stáhly. Všechnu zeleninu sloupneme a paprikám odstraníme jádřince.
- 3Lilky, papriky a rajčata pomeleme na masovém strojku, dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme drobně pokrájený česnek, dosolíme podle chuti, pokapeme citronovou šťávou, polijeme olivovým olejem a promícháme.
- 4Oleje přidáváme po troškách jen tolik, aby jej zelenina dostatečně vsákla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.