Pindžur s česnekem

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
52 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilky, rajčata a papriky omyjeme, osušíme a dáme na plech. Pečeme v troubě přibližně 30 minut při 180°C.
  • 2
    Opečená zelenina má téměř černě zbarvenou slupku, potom ji dáme do hrnce, přikryjeme pokličkou a necháme "zapařit", aby se nám lépe slupky stáhly. Všechnu zeleninu sloupneme a paprikám odstraníme jádřince.
  • 3
    Lilky, papriky a rajčata pomeleme na masovém strojku, dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme drobně pokrájený česnek, dosolíme podle chuti, pokapeme citronovou šťávou, polijeme olivovým olejem a promícháme.
  • 4
    Oleje přidáváme po troškách jen tolik, aby jej zelenina dostatečně vsákla.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.