Pirohy s kuřecím masem a hrozinkami

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
583 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
67 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kostičky. Uvaříme 2 vejce natvrdo (4 dl vody). Vejce oloupeme a pokrájíme na kostičky. Nakládané zelené a černé olivy bez pecek pokrájíme na kroužky. V sítu promyjeme zlaté hrozinky, necháme je okapat. Omyjeme a rozpůlíme chilli papričku, zbavíme ji semínek a polovinu posekáme nadrobno. Očistíme a drobně pokrájíme cibuli s česnekem. V pánvi na rozpáleném olivovém oleji zpěníme cibuli s česnekem, pak k ní přidáme rozkrájené maso a krátce, asi 2 - 3 minuty restujeme. Maso ochutíme bílým pepřem, chilli a solí (1 - 1,5 lžičky), přidáme olivy, vajíčka a směs promícháme. Pak ji necháme vychladnout.
  • 2
    Listové těsto rozválíme na plát silný 5 mm. Formičkou o průměru přibližně 8 - 9 cm vykrojíme kolečka, na střed těsta položíme 1 - 2 lžíce náplně. Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem a přitiskneme k sobě.
  • 3
    Takto připravíme ostatní pirohy. Poklademe je na plech vyložený pečicím papírem, potřeme vajíčkem a posypeme nastrouhaným sýrem Feta.
  • 4
    Pečeme v předehřáté troubě na 175°C do zlatova přibližně 20 - 25 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.