Pirožky z kynutého těsta
60 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 30gramůDroždí
- 1lžičkaCukr krupice
- 2decilitryMléko polotučné
- 1lžičkaSůl
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 1decilitrOlej slunečnicový
- Náplň
- 200gramůSýr Feta
- 1kusVejce slepičí
- 500gramůBrambory
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 600gramůMouka polohrubá
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
14 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
4 g
Cukr
774 mg
Postup přípravy
- 1V hrníčku zahřejeme mléko, přidáme rozdrobené droždí, cukr a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Do mísy přesejeme mouku, posypeme kypřícím práškem, osolíme, promícháme, rozklepneme 1 vejce, zalijeme připraveným kváskem a rukama, anebo kuchyňským robotem vypracujeme vláčné těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout 30 minut. Těsto v míse prohněteme a vložíme do ledničky ještě na 10 minut. Vál posypeme moukou a na něj přeložíme těsto z mísy, které zas trochu rukama propracujeme a pomoci válečku rozválíme na velký plát silný 1 cm, z kterého skleničkou o průměru 8 cm vykrajujeme kolečka. Na každé položíme 1 lžičku náplně, přeložíme druhou půlkou, pomocí prstu dobře spojíme a skládáme na olejem vymaštěný plech, který vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 15-20 minut.
- 2Náplň: v hrnci s osolenou vodou uvaříme brambory se slupkou, měkké scedíme, necháme vychladnout, potom je prolisujeme do mísy, přidáme fetu, rozklepneme 1 vejce, opepříme, dobře promícháme a plníme pirožky.
- 3Pirožky můžeme péct na pánvi s olejem, anebo také ve fritovacím hrnci.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.