Pissaladiere
120 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4lžíceTapenáda se zelenými olivami
- 6lžicOlej olivový
- 50gramůAnčovičky konzervované
- 1špetkaPetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 50gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceVoda pitná
- 180gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3stroužkyČesnek
- 30gramůOlivy černé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
270 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
16 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
1 g
Cukr
732 mg
Postup přípravy
- 1Mouku smícháme se špetkou soli a zapracujeme do ní máslo. Jakmile začne hmota připomínat hrubou strouhanku, přidáme 3 lžíce vody a vypracujeme v těsto. Připravené těsto zabalíme do potravinářské folie a alespoň na 1 hodinu vložíme do lednice.
- 2Na pánvi zahřejeme olej, přidáme prolisovaný česnek a 2 minuty opékáme. Přisypeme na kolečka pokrájenou cibuli, zamícháme a teplotu zmírníme na minimum. Navlhčíme kus pergamenu a přikryjeme jím cibuli na pánvi. Zakryjeme pokličkou a 45 minut dusíme, dokud cibule nezměkne.
- 3Mezitím rozválíme těsto na tenkou placku a vyložíme jím dortovou formu o průměru 20 cm. Těsto propícháme vidličkou, položíme na něj papír na pečení, zatížíme a vložíme na 10 minut do lednice.
- 4Těsto i se zátěží pečeme 15 minut v předehřáté troubě na 220°C. Poté odstraníme zátěž i pečící papír, snížíme teplotu na 180 °C a pečeme dalších 5 minut.Upečený korpus potřeme tapenádou a naplníme cibulí. Přidáme okapané a podélně nakrájené ančovičky a vypeckované olivy.
- 5Naplněný korpus pečeme dalších 25 - 30 minut. Před uvolněním z dortové formy necháme koláč 10 minut odstát. Nakonec posypeme nadrobno nakrájenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.