Pivní cibulačka kořeněná
55 min.
Ingredience
- 4stroužkyČesnek
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej rostlinný
- 2lžičkyCukr krupice
- 2špetkyKmín drcený
- 500mililitrůVývar drůbeží
- 500mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1špetkaKoriandr mletý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 7kusůCibule
- 0,5lžičkaSůl
- Na krutony
- 2krajíceChléb konzumní
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
297 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
9 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Na másle s olejem na malém plameni smažíme cibuli s česnekem, které nakrájíme na tenké plátky. Stále mícháme, přidáme cukr a smažíme, až cibule začne karamelizovat. Poté přisypeme kmín, zalijeme vývarem a pivem, osolíme, okořeníme pepřem a koriandrem. Vaříme na mírném plameni asi 1/2 hodiny. Před podáváním vsypeme jemně sekanou petrželovou nať.
- 2V mezičase si připravíme na másle krutony z chleba.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.