Pivní omáčka
30 min.
Ingredience
- 200mililitrůVývar z hovězích kostí
- 200mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 5gramůPetržel - nať
- 30gramůZákladní hnědá omáčka
- 4kusyJalovec
- 75gramůChléb konzumní
- 2gramyČesnek
- 0,2gramPepř černý mletý
- 0,5gramSůl
- 0,5lžičkaKmín celý
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
159 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
3 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
215 mg
Cukr
38 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci promícháme černé pivo a hovězí vývar. K tekutině přidáme kmín, mletou papriku, utřený česnek, v hmoždíři natlučené kuličky jalovce a nasekanou petrželku. Celou směs vaříme na mírném plameni 15 minut.
- 2Po 15 minutách tekutinu promícháme s nadrobeným černým chlebem a základní hnědou omáčkou. Dle chuti přidáme sůl a pepř.
- 3Tuto omáčku podáváme k restovaným vepřovým nudličkám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.