Pivní závin zelný
55 min.
Ingredience
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 0,25špetkaPepř černý mletý
- 250gramůTuk
- 100mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0,5lžičkaSůl
- Na náplň
- 1kusCibule
- 120gramůSlanina vepřová
- 450gramůZelí hlávkové bílé
- 100mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1lžíceCukr krupice
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 2lžíceStrouhanka
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- Na potření
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
821 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
53 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Na vále vypracujeme hladké těsto z prosáté mouky, změklého tuku, piva, soli a pepře. Těsto zabalíme do fólie a necháme asi hodinu v chladničce.
- 2V mezičase slaninu a cibuli drobně pokrájíme a zpěníme. Když začne cibule zlátnout, vmícháme jemně nakrájené zelí, vlijeme pivo, přidáme sůl, pepř, cukr, ocet a pod poklicí dusíme, až je zelí měkké. Hotové zelí necháme prochladnout.
- 3Z těsta vyválíme plát, posypeme ho strouhankou, poklademe zelím, zavineme a potřeme rozšlehaným vejcem. Závin přeložíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě, až závin zezlátne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.