pizza capricciosa

60 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1329 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
18 g
Sacharidy
249 g
Vláknina
14 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Základní těsto na pizzu [20279]:
  • 2
    Z cukru, droždí a 90ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.
  • 3
    Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, olejem, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.
  • 4
    Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
  • 5
    Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30cm. Okraje necháme mírně zvednuté.
  • 6
    Šunku nakrájíme na kostičky, žampiony očistíme od nečistot a nakrájíme na plátky. Artyčoky očistíme a olivy vypeckujeme. Mozzarellu nakrájíme na drobno, popřípadě nastrouháme.
  • 7
    Rajčata rozmačkáme v hrnci, zahřejeme a osolíme. Přidáme špetku pepře a necháme vychladnout. Rajčatovou směsí následně natřeme na pizzu.
  • 8
    Stroužek česneku nadrtíme a rozetřeme na pizzu. Následně rozložíme rovnoměrně kousky šunky, žampionů, artyčoky a olivy. Na závěr vše posypeme mozzarellou a polijeme olivovým olejem.
  • 9
    Nasledně vše vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečeme cca 15 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.