pizza capricciosa
60 min.
Ingredience
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 50gramůŠunka tradiční
- 2kusyRajčata
- 50gramůOlivy černé
- 1stroužekČesnek
- 50gramůArtyčoky
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 100gramůMozzarela na pizzu 40%
- Základní těsto na pizzu [20279]
- 3gramyCukr krupice
- 3,75gramyDroždí
- 20mililitrůOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 53,75mililitrůVoda pitná
- 1špetkaPepř černý mletý
- 650gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1329 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
18 g
Sacharidy
249 g
Vláknina
14 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Základní těsto na pizzu [20279]:
- 2Z cukru, droždí a 90ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.
- 3Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, olejem, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.
- 4Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
- 5Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30cm. Okraje necháme mírně zvednuté.
- 6Šunku nakrájíme na kostičky, žampiony očistíme od nečistot a nakrájíme na plátky. Artyčoky očistíme a olivy vypeckujeme. Mozzarellu nakrájíme na drobno, popřípadě nastrouháme.
- 7Rajčata rozmačkáme v hrnci, zahřejeme a osolíme. Přidáme špetku pepře a necháme vychladnout. Rajčatovou směsí následně natřeme na pizzu.
- 8Stroužek česneku nadrtíme a rozetřeme na pizzu. Následně rozložíme rovnoměrně kousky šunky, žampionů, artyčoky a olivy. Na závěr vše posypeme mozzarellou a polijeme olivovým olejem.
- 9Nasledně vše vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečeme cca 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.