Pizza kalábrijská
80 min.
Ingredience
- 400gramůMouka pšeničná hladká
- 1,5lžičkySůl
- 4lžíceOlej olivový
- 2,75decilitryVoda pitná
- 2stroužkyČesnek
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusPaprika červená
- 125gramůRicotta
- 175gramůRajčata sušená sterilovaná
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžíceOregano sušené
- 125gramůSalám Mortadela
- 150gramůMozzarella
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1kostkaDroždí
- 1lžíceMléko plnotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
532 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
23 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
2 g
Cukr
737 mg
Postup přípravy
- 1Do misky dáme mouku, sůl a kvasnice. Promícháme, přidáme olivový olej a teplou vodu, utvoříme vláčné těsto. Zpracováváme rukama 10 minut, poté vytvarujeme z těsta bochánek, dáme ho do lehce vymazaného polyetylénového pytlíku a necháme v teple kynout 90 minut.
- 2Rozehřejeme v pánvi olej a osmahneme na něm rozetřený česnek a pokrájenou papriku na plátky.
- 3Polovinu těsta vyválíme, aby pokrylo pečící plech - 30x25 cm. Těsto posypeme ricottou, pokryjeme sušenými rajčaty, plátky vařených vajec, oreganem, paprikami a salámem nakrájeným na proužky a nasypeme strouhanou mozzarellu. Osolíme, opepříme.
- 4Zbývající těsto vyválíme a položíme na náplň, okraje pizzy uzavřeme. Necháme v teple hodinu kynout.
- 5Dvojitou pizzu propícháme vidličkou, potřeme mlékem a v předehřáté troubě pečeme 50 minut při teplotě 180 stupňů.
- 6Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.