Pizza kalábrijská

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
532 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
23 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
2 g
Cukr
737 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do misky dáme mouku, sůl a kvasnice. Promícháme, přidáme olivový olej a teplou vodu, utvoříme vláčné těsto. Zpracováváme rukama 10 minut, poté vytvarujeme z těsta bochánek, dáme ho do lehce vymazaného polyetylénového pytlíku a necháme v teple kynout 90 minut.
  • 2
    Rozehřejeme v pánvi olej a osmahneme na něm rozetřený česnek a pokrájenou papriku na plátky.
  • 3
    Polovinu těsta vyválíme, aby pokrylo pečící plech - 30x25 cm. Těsto posypeme ricottou, pokryjeme sušenými rajčaty, plátky vařených vajec, oreganem, paprikami a salámem nakrájeným na proužky a nasypeme strouhanou mozzarellu. Osolíme, opepříme.
  • 4
    Zbývající těsto vyválíme a položíme na náplň, okraje pizzy uzavřeme. Necháme v teple hodinu kynout.
  • 5
    Dvojitou pizzu propícháme vidličkou, potřeme mlékem a v předehřáté troubě pečeme 50 minut při teplotě 180 stupňů.
  • 6
    Podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.