Pizza marinara
190 min.
Ingredience
- Rajčatová omáčka
- 1kusCibule
- 1lžíceOlej olivový
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžičkaOregano sušené
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceProtlak rajčatový
- Směs s plody moře
- 250gramůMušle slávky
- 16kusůMušle srdcovky
- 1lžíceOlej olivový
- 230gramůOlihně
- 200gramůKrevety tygří - loupané
- 120gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 120gramůMouka polohrubá
- 1lžičkaSůl
- 7gramůDroždí sušené
- 1lžíceOlej olivový
- 150mililitrůVoda pitná
- 300gramůMozzarella
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
666 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
26 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Smícháme mouku, sůl, droždí, 2 lžícem oleje a množství vody dle potřeby, aby po 5 minutách hnětení vzniklo hladké, tuhé těsto. Z tohoto těsta vytvoříme kouli, vložíme ji do misky vymazané olejem, její povrch potřeme zbývajícím olejem. Necháme hodinu kynout na teplém místě, přikrytou ubrouskem.
- 2V hrnci s rozehřátými dvěma lžícemi oleje opékáme 5 minut cibuli, přidáme česnek, opékáme další půl minuty, následně vmícháme rajčatový protlak, rajčata, oregáno, sůl a pepř, zvolna vaříme 30 minut (do zhoustnutí).
- 3Do hrnce s malým množstvím vody vložíme slávky i srdcovky, přiklopíme, na silném ohni vaříme 3 - 4 minuty. Během vaření hrncem několikrát potřeseme a zkontrolujeme, zda se lastury otevírají. Potom slávky i srdcovky scedíme, ty zavřené vyhodíme, zbylé po vychladnutí vyloupeme.
- 4Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje, 2 - 3 minuty na něm opékáme olihně a krevety. Potom vmícháme srdcovky i slávky a odstavíme.
- 5Z vykynutého těsta vytvoříme 2 placky o průměru 25 cm, potřeme je rajčatovou omáčkou, poklademe směsí s plody moře, osolíme, opepříme, poklademe plátky Mozzarelly, pokapeme olivovým olejem a pečeme 12 - 15 minut v troubě, předehřáté na 230°C.
- 6Servírujeme horké, ozdobené lístky bazalky.
- 7
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.