Pizza melanzana
100 min.
Ingredience
- 350gramůTěsto na pizzu
- 220gramůLilek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 120gramůRajčata
- 20gramůPassata (drcená rajčata)
- 170gramůMozzarella
- 20gramůOlivy černé
- 50gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 6gramůBazalka
- 1špetkaChilli koření mleté
- 20gramůKapary
- 70mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2502 kcal
Bílkoviny
88 g
Tuky
148 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
17 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Lilky pokrájíme na kolečka, přendáme do mísy a dobře prosolíme. Necháme hodinu odstát, aby zelenina pustila přebytečnou vodu, kterou poté slijeme. Sůl otřeme papírovými ubrousky.
- 2Připravené lilky zprudka osmažíme na oleji až do zhnědnutí.
- 3Těsto na pizzu rozválíme do kulatého plátu, potřeme je rajčatovou omáčkou, vyrobenou z rozmixovaných 120 g rajčat, 2 lžiček olivového oleje, soli a pepře, passaty, chilli a nasekané bazalky.
- 4Na takto připravenou pizzu přendáme opečené lilky, posypeme krájenou mozarellou, olivami, kapary a nastrouhaným sýrem. Na závěr vše zakápneme olejem.
- 5Pizzu pečeme při 230 °C cca 14 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.