Pizza po neapolsku

95 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
4013 kcal
Bílkoviny
263 g
Tuky
209 g
Sacharidy
389 g
Vláknina
21 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozdrobíme droždí do 2 dl vlažné vody. Prosijeme do mísy mouku, uděláme důlek a nalijeme do něj vodu s droždím. Přidáme sůl a 3 lžíce oleje. Z těchto ingrediencí vyhněteme hladké těsto. Zabalíme do čisté utěrky a necháme na teplém místě asi 30 minut kynout. Poté těsto znovu 2 minuty hněteme a necháme kynout dalších 15 minut.
  • 2
    Oloupeme stroužky česneku a najemno nasekáme. Omyjeme rajčata a rozčtvrtíme. Vykucháme sardinky, odtrhneme hlavičky, rozevřeme a odstraníme páteř. Propláchneme, osušíme, osolíme a opepříme.
  • 3
    Rozválíme těsto do kulatého plátu a vyložíme na olejem potřenou formu. Na těsto naskládáme sardinky, posypeme nasekaným česnekem, oreganem a čtvrtkami rajčat. Osolíme, zakapeme olejem a 20 minut pečeme v troubě předehřáté na 200 °C. Hotový předkrm podáváme horký.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.