Pizza po neapolsku
95 min.
Ingredience
- 2kusyČesnek
- 20gramůDroždí
- 90mililitrůOlej olivový
- 10gramůSůl
- 300gramůRajčata
- 20gramůOregano čerstvé
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kilogramSardinka obecná
- 5gramůPepř černý mletý
- 2decilitryVoda pitná
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
4013 kcal
Bílkoviny
263 g
Tuky
209 g
Sacharidy
389 g
Vláknina
21 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Rozdrobíme droždí do 2 dl vlažné vody. Prosijeme do mísy mouku, uděláme důlek a nalijeme do něj vodu s droždím. Přidáme sůl a 3 lžíce oleje. Z těchto ingrediencí vyhněteme hladké těsto. Zabalíme do čisté utěrky a necháme na teplém místě asi 30 minut kynout. Poté těsto znovu 2 minuty hněteme a necháme kynout dalších 15 minut.
- 2Oloupeme stroužky česneku a najemno nasekáme. Omyjeme rajčata a rozčtvrtíme. Vykucháme sardinky, odtrhneme hlavičky, rozevřeme a odstraníme páteř. Propláchneme, osušíme, osolíme a opepříme.
- 3Rozválíme těsto do kulatého plátu a vyložíme na olejem potřenou formu. Na těsto naskládáme sardinky, posypeme nasekaným česnekem, oreganem a čtvrtkami rajčat. Osolíme, zakapeme olejem a 20 minut pečeme v troubě předehřáté na 200 °C. Hotový předkrm podáváme horký.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.