Pizza quattro stagioni
35 min.
Ingredience
- 30gramůMouka kukuřičná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 700gramůTěsto na pizzu
- 180gramůRajčata
- 15gramůSýr Parmezán
- 60gramůMozzarella
- 30gramůProsciutto sušené
- 30gramůArtyčoky sterilované
- 35gramůŽampiony čerstvé
- 12mililitrůOlej olivový
- 12gramůPassata (drcená rajčata)
- 1špetkaOregano sušené
- 10gramůBazalka
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1317 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
35 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
12 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Těsto na pizzu rozdělíme na dvě části a každou z nich rozválíme na plát o průměru 30 cm. Přendáme na olejem vymazaný a kukuřičnou moukou vysypaný plech.
- 2Těsto potřeme rajčatovou omáčkou připravenou z rozmixovaných 120 g rajčat, 2 stroužků česneku, soli, pepře, bazalky, olivového oleje a passaty.
- 3Dvě protilehlé čtvrtiny posypeme nakrájenou mozzarellou. Na jednu pak přidáme nadrobno nakrájený prosciutto, na druhou pokrájené rajče, které osolíme a posypeme sekanou bazalkou. Další část pokryjeme nakrájenými žampióny a oreganem. Poslední čtvrtinu ochutíme artyčoky a též oreganem.
- 4Připravenou pizzu pečeme v troubě při 230 °C. Doba pečení je cca 14 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.