Pizza s bramborami

60 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
506 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
5 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
7 g
Cukr
995 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do poloviny prosáté mouky přidáme sušené droždí a cukr, přilijeme vlažnou vodu. Vytvoříme řídké těsto, do kterého postupně zapracujeme druhou polovinu mouky, 1 lžíci oleje a 2 lžičky soli. Po důkladném zapracování všech surovin hněteme ještě 10 minut, aby těsto bylo dokonale vláčné. Lze použít i hnětač, zapnutý na minimální rychlost.
  • 2
    Hotové těsto rozdělíme na 8 dílů, ze kterých vytvoříme koule. Ty položíme na pomoučený vál, přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme v teple 2 hodiny kynout.
  • 3
    Zatímco těsto kyne, připravíme si olej z chilli papriček.
  • 4
    Červené chilli papričky zbavíme semínek a nasekáme je nadrobno. Oloupeme stroužek česneku, utřeme ho se solí a nakrájíme 1 lžíci rozmarýnu.
  • 5
    Do malého kastrůlku dáme na mírný oheň rozehřát 3 lžíce oleje. Odstavíme, vložíme chilly papričky a česnek, zamícháme a necháme 10 minut louhovat. Pak přidáme rozmarýn, zbytek soli a pepř a necháme vychladit. Uložíme do nádoby s dobrým uzávěrem. Takto získáme přibližně 100 ml oleje.
  • 6
    Brambory a červenou cibuli oloupeme a obojí nakrájíme na velmi tenká kolečka. Nasekáme 2 lžíce rozmarýnu.
  • 7
    Jednotlivé koule vykynutého těsta postupně rozválíme. Válíme stále jedním směrem, vzniklou placku vždy pootočíme o 90° a válíme dál. Stále otáčíme, dokud nevytvoříme placky o průměru 8 cm.
  • 8
    Ty rozložíme na pečící plech, potřeme připraveným olejem, poklademe bramborami a cibulí, posypeme rozmarýnem a dáme na 10 minut péci do trouby předehřáté na 250 °C. Pečeme dozlatova. Po vyjmutí z trouby je ještě jednou pokapeme chilli olejem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.