Pizza s bramborami a mozzarellou
60 min.
Ingredience
- Náplň
- 680gramůMozzarella
- 4gramyTymián čerstvý
- 4gramyRozmarýn čerstvý
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 15mililitrůCitronová šťáva
- 1400gramůBrambory vařené ve slupce
- 30mililitrůOlej olivový extra panenský
- Rajčatová omáčka na pizzu
- 1stroužekČesnek
- 10gramůBazalka
- 2gramyPepř černý mletý
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 20gramůSůl mořská
- 30mililitrůOlej olivový extra panenský
- Těsto na pizzu semolinové
- 20gramůCukr krupice
- 14gramůDroždí sušené
- 200gramůMouka pšeničná - Semolina
- 20gramůSůl mořská
- 650mililitrůVoda pitná
- 800gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
855 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
23 g
Sacharidy
128 g
Vláknina
11 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Do vlažné vody nasypeme droždí, cukr, promícháme a necháme chvilku stát. Do mísy nasypeme obě mouky, promícháme se solí, přilijeme vodu s droždím a cukrem a vypracujeme těsto. Těsto hněteme asi 10 minut, aby bylo hladké a pružné. Těsto poprášíme trochou mouky, zakryjeme fólií a necháme asi 15 minut odležet. Těsto rozdělíme na osm dílů, z nich uválíme koule, které vyválíme do tenka.
- 2Česnek nakrájíme na tenké plátky, v rendlíku rozehřejeme olej, přisypeme česnek a osmažíme dorůžova. Přidáme polovinu bazalky, rajčata i s nálevem, sůl, pepř a vaříme zvolna 20 minut. Rajčata by měla být rozvařená na kaši a omáčka by měla zhoustnout. Přimícháme zbytek bazalky a odstavíme.
- 3Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, vložíme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme lístky tymiánu, rozmarýn, zakápneme citronovou šťávou, zalijeme trochou olivového oleje a promícháme. Těsto pomažeme rajčatovou omáčkou, poházíme ochucenými bramborami, mezery vyplníme kousky mozzarelly a upečeme.
- 4Hotovou pizzu upravíme na velký servírovací talíř, nakrájíme na trojúhelníky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.