Pizza s cibulí a slaninou
40 min.
Ingredience
- Náplň
- 2kusyCibule červená
- 100gramůAnglická slanina
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaOregano sušené
- 1kusPažitka
- 4lžíceProtlak rajčatový
- Základní těsto na pizzu [20279]
- 12gramůCukr krupice
- 15gramůDroždí
- 1špetkaSůl
- 215mililitrůVoda pitná
- 45mililitrůOlej olivový
- 650gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
13 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Základní těsto na pizzu:
- 2Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.
- 3Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, 35 ml oleje, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.
- 4Velkou mísu vytřeme zbylým olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
- 5Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30cm. Okraje necháme mírně zvednuté.
- 6Těsto potřeme rajčatový protlakem a klademe na něj na kolečka nakrájenou cibuli a na proužky nakrájenou anglickou slaninu.
- 7Osolíme, opepříme a posypeme oreganem.
- 8Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia a pizzu v ní pečeme 20 minut. Před podáváním posypeme nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.