Pizza s cibulí a slaninou

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
13 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Základní těsto na pizzu:
  • 2
    Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.
  • 3
    Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, 35 ml oleje, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.
  • 4
    Velkou mísu vytřeme zbylým olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
  • 5
    Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30cm. Okraje necháme mírně zvednuté.
  • 6
    Těsto potřeme rajčatový protlakem a klademe na něj na kolečka nakrájenou cibuli a na proužky nakrájenou anglickou slaninu.
  • 7
    Osolíme, opepříme a posypeme oreganem.
  • 8
    Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia a pizzu v ní pečeme 20 minut. Před podáváním posypeme nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.