Pizza s cuketami a parmazánem
60 min.
Ingredience
- Náplň
- 2kusyCibulka jarní
- 2kusyCuketa
- 1stroužekČesnek
- 100gramůSýr Parmezán
- 1špetkaSůl
- 1špetkaOregano sušené
- 100gramůOlivy černé
- 4lžíceProtlak rajčatový
- 55gramůMáslo čerstvé
- Základní těsto na pizzu [20279]
- 12gramůCukr krupice
- 15gramůDroždí
- 35mililitrůOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 215mililitrůVoda pitná
- 650gramůMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
908 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
31 g
Sacharidy
130 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Základní těsto na pizzu [20279]:
- 2Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.
- 3Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, olejem, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.
- 4Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
- 5Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.
- 6Na pánvi rozpálíme máslo a krátce na něm osmahneme jarní cibulku, na plátky nakrájenou cuketu a česnek.
- 7Korpus pizzy potřeme rajčatovým protlakem a poklademe cuketovou směsí. Vše posypeme nastrouhaným parmazánem a na kolečka nakrájenými olivami, osolíme a posypeme oreganem.
- 8Troubu rozpálíme na 200 stupňů Celsia a pizzu pečeme 30 minut dozlatova. Poté ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.