Pizza s cuketami a parmazánem

60 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
908 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
31 g
Sacharidy
130 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Základní těsto na pizzu [20279]:
  • 2
    Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.
  • 3
    Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, olejem, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.
  • 4
    Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
  • 5
    Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.
  • 6
    Na pánvi rozpálíme máslo a krátce na něm osmahneme jarní cibulku, na plátky nakrájenou cuketu a česnek.
  • 7
    Korpus pizzy potřeme rajčatovým protlakem a poklademe cuketovou směsí. Vše posypeme nastrouhaným parmazánem a na kolečka nakrájenými olivami, osolíme a posypeme oreganem.
  • 8
    Troubu rozpálíme na 200 stupňů Celsia a pizzu pečeme 30 minut dozlatova. Poté ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.