Pizza s kozím sýrem a zeleninou

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
546 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
15 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Přepůlené cukety, rozčtvrcené lilky, nakrájené papriky na proužky a stroužky česneku dáme na plech. Smícháme vinný ocet, olivový olej, sůl, pepř a tymián a přelijeme směsí zeleninu.
  • 2
    V předehřáté troubě na 200 stupňů pečeme zeleninu 20 minut s jedním otočením. Poté necháme 5 minut odpočinout.
  • 3
    Sloupneme slupky z paprik a stroužků česneku. Nakrájíme česnek na plátky.
  • 4
    Vyválíme těsto na pizzu do placky o průměru 25 cm. Placku dáme na vymazaný plech a okraj trochu ohneme. Necháme zakryté kynout v teple 10 minut, poté potřeme rajčatovou omáčkou až k okraji.
  • 5
    Pečenou zeleninu dáme na pizzu, posypeme sýrem a zakápneme olejem a šťávou z plechu.
  • 6
    Pečeme v předehřáté troubě 20 minut při teplotě 200 stupňů.
  • 7
    Podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.