Pizza s olivami
55 min.
Ingredience
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 40gramůDroždí
- 1špetkaCukr krupice
- 8lžicOlej olivový
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůSýr ementálského typu
- 100gramůOlivy černé
- 250mililitrůVoda pitná
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
769 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
27 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Mouku nasypeme do mísy. Přidáme 250 ml vody a rozdrobíme do ní droždí. Přidáme špetku cukru a olivový olej. Umícháme kvásek, který necháme na teplém místě cca 30 minut. Pak těsto znovu promícháme a necháme ještě dalších 30 minut.
- 2Mezitím můžeme připravit zbytek. Oloupeme cibuli a česnek a začneme je dusit. Cca po 3 minutách přidáme rajčata, špetku soli a pepře a necháme cca 30 minut dusit.
- 3Z těsta nyní vyválíme 4 pizzy na plech a potřeme zeleninovou směsí, kterou jsme připravili. Na závěr ještě pizzu posypeme strouhaným sýrem a přidáme několik oliv.
- 4Vše pak pečeme cca 15 minut v troubě při 200 stupních Celsia.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.