Pizza s polosuchým salámem

90 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
720 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
38 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
5 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těsto na pizzu se sušeným droždím [42436]:
  • 2
    V teplé vodě rozpustíme cukr, vmícháme droždí a necháme na teple. Do zpěněného droždí vmícháme polovinu mouky, sůl a máslo a vymícháme řídké těsto. Do něj zapracujeme postupně zbylou mouku, těsto na závěr vypracujeme na pomoučeném vále. Těsto musí být hladké a lesklé a nesmí se lepit. Z těsta utvoříme kouli, přeložíme ji do mísy, přikryjeme ubrouskem a necháme kynout alespoň 15 minut.
  • 3
    Vykynuté těsto rozválíme a poté od středu ke krajům vytahujeme prsty, až je těsto velké jako plech, na kterém budeme pizzu péct.
  • 4
    Plech vymastíme olejem, těsto na něj přeložíme, u okrajů přitiskneme a plníme.
  • 5
    Omáčka na pizzu [42437]:
  • 6
    Rajčata spaříme, oloupeme, vykrojíme semínka a rajčata nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, papriky zbavíme semen a nakrájíme na kostičky.
  • 7
    Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli, přimícháme česnek s paprikou a minutku smažíme. Poté vmícháme rajčata a za stálého míchání necháme zredukovat tekutinu. K rajčatům zamícháme rajčatový protlak, sůl, pepř, cukr, tymián, oregano, bazalku, bobkový list, madeiru a worcester. Dobře promícháme a na mírném plameni dusíme asi 10 minut. Ze směsi odstraníme bobkový list a můžeme natřít na těsto.
  • 8
    Omáčku posypeme ustrouhaným sýrem, poklademe vějířovitě plátky salámu a posypeme drobně pokrájenou cibulí.
  • 9
    Pizzu pečeme v předehřáté troubě zhruba 15 minut a hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.