Pizza s prosciuttem a mozzarellou
60 min.
Ingredience
- Náplň
- 320gramůArtyčoky sterilované
- 320gramůProsciutto sušené
- 240gramůOlivy černé
- 8kusůVejce slepičí
- 680gramůMozzarella
- 10gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 40gramůOlej olivový extra panenský
- Rajčatová omáčka na pizzu
- 1stroužekČesnek
- 10gramůBazalka
- 2gramyPepř černý mletý
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 20gramůSůl mořská
- 40mililitrůOlej olivový extra panenský
- Těsto na pizzu semolinové
- 800gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůCukr krupice
- 14gramůDroždí sušené
- 200gramůMouka pšeničná - Semolina
- 20gramůSůl mořská
- 650mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
962 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
41 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
14 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do vlažné vody nasypeme droždí, cukr, promícháme a necháme chvilku stát. Do mísy nasypeme obě mouky, promícháme se solí, přilijeme vodu s droždím a cukrem a vypracujeme těsto. Těsto hněteme asi 10 minut, aby bylo hladké a pružné. Těsto poprášíme trochou mouky, zakryjeme fólií a necháme asi 15 minut odležet. Těsto rozdělíme na osm dílů, z nich uválíme koule, které vyválíme do tenka. Česnek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, lístky bazalky trochu posekáme. V rendlíku rozehřejeme olej, přisypeme česnek a osmažíme dorůžova. Přidáme polovinu bazalky, rajčata i s nálevem, sůl, pepř a vaříme zvolna 20 minut. Rajčata by měla být rozvařená na kaši a omáčka by měla zhoustnout. Přimícháme zbytek bazalky a odstavíme. Prosciutto nakrájíme na velmi tenké plátky, artyčoky nakrájíme na čtvrtky, černé olivy bez pecek nakrájíme na plátky, mozzerellu na menší kousky. Těsto potřeme rajčatovou omáčkou, poklademe plátky prosciutta, poházíme artyčoky, posypeme plátky oliv, mezery vyplníme kousky mozzerelly, na každou pizzu rozklepneme jedno vejce, celou plochu pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a upečeme dokřupava. Pizzu upravíme na velká servírovací talíř, nařežeme na trojúhelníky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.