Pizza s tuňákem a špenátem
60 min.
Ingredience
- 120gramůCibule
- 2lžíceMouka kukuřičná
- 200gramůTuňák obecný
- 80mililitrůOlej olivový
- 50gramůPetržel - nať
- 200gramůSýr Parmezán
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 430mililitrůVoda pitná
- 25gramůCukr krupice
- 30gramůDroždí
- 1000gramůŠpenát listový čerstvý
- 10gramůBazalka
- 100gramůOříšky piniové
- 650gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
658 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
28 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Těsto na pizzu:
- 2Z cukru, droždí a 90 ml vody necháme vzejít kvásek.
- 3Mouku smícháme se solí, zbytkem vody, olejem, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.
- 4Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
- 5Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.
- 6Takto připravené těsto zdobíme dle receptur, pečeme na olejem vymazaném plechu, podsypané kukuřičnou moukou.
- 7Mezitím připravíme náplň. Špenát krátce spaříme a osolíme, necháme okapat a nahrubo překrájíme. Na 4 lžících oleje zesklovatíme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme špenát, ochutíme solí a pepřem. Touto směsí poklademe vykynuté těsto, rozdělíme na něj tuňáka, na proužky nakrájenou bazalku a ochutíme solí a pepřem. Vše posypeme parmezánem a piniovými oříšky, pokapeme zbývajícím olejem. Pizzu pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut při 250 °C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.